prelekcja

Prelekcja pasterska – „Co nam dają owce?”

Prelekcja na temat tradycyjnego kulturowego wypasu owiec w Karpatach – jego znaczenia dla zachowania dziedzictwa kulturowego i  bioróżnorodności  oraz degustacja tradycyjnych serów regionalnych.  Czas trwania ok. 30 minut.   Cena 5 zł/os. ...

Czytaj więcej ›
pokaz serya

Pokaz wyrobu bundzu – „Kto ma owce ten ma sery”

Pokaz klagania mleka – czyli wyrobu bundzu – białego słodkiego sera owczego, prelekcja na temat tradycyjnego kulturowego wypasu owiec w Karpatach  oraz degustacja serów regionalnych.  Czas trwania ok. 1 godzina Cena 10 zł/ ...

Czytaj więcej ›
pokaz wełna

Pokaz obróbki wełny – „Po nitce do kłębka”

Pokaz obróbki wełny owczej, prelekcja na temat tradycyjnego kulturowego wypasu owiec w Karpatach  oraz degustacja tradycyjnych serów regionalnych.  Czas trwania ok. 45 minut.   Cena 10 zł/os. dla grup min. 10 osó ...

Czytaj więcej ›
warsztatya

Warsztaty edukacyjne – robótki ręczne na palcach i dłoniach – „Wełna owcza w rękach młodego artysty”

Warsztaty edukacyjne bez drutów i szydełka – to świetna zabawa nawet dla tych, którzy nigdy nie próbowali swoich sił w rękodziele. Każdy uczestnik otrzymuje zestaw kreatywny z ...

Czytaj więcej ›
Strona wykorzystuje pliki Cookies (ciasteczka) do celów statystycznych - Korzystając ze strony akceptujesz politikę plików Cookies. Dowiedz się więcej o Cookies.
Akceptuję ciasteczka
x